Meteen naar de inhoud

Gijs van steenbergen: ‘Kwaliteit van zorg verbeteren én kosten reduceren in de hartzorg’.

Op 3 april, van 11:30-13:00 uur, vertelt Gijn van Steenbergen tijden de werkgroep waardegedreven verbeteren meer over ‘Kwaliteit van zorg verbeteren én kosten reduceren in de hartzorg’.

Inspiratieverhaal: Kwaliteit van zorg verbeteren én kosten reduceren in de hartzorg

In het eerste gedeelte van de bijeenkomst staat het inspiratieverhaal van Gijs van Steenbergen centraal. Gijs is ANIOS hartchirurgie in het Catharina ziekenhuis. De afgelopen drieënhalf jaar deed hij onderzoek naar patiëntuitkomsten tegen een bepaald kostenniveau binnen de Nederlandse hartzorg. Hij promoveerde op 18 november 2022. Uitkomsten meten en monitoren gebeurt in de Nederlandse hartzorg al veelvuldig, onder meer op parameters als overleving, wondinfecties, reoperaties en andere complicaties na een operatie. “Dit leidt regelmatig tot concrete ideeën om de zorg te verbeteren, zoals verbeteringen in het zorgproces van patiënten met een hartklepingreep”, vertelt Gijs. “Door deze verbetering is de sterfte tijdens een hartklepvervanging gedaald van 4,5 procent naar 1,3 procent. In zorg gaat het echter om meer dan alleen uitkomsten. Het gaat om de waarde voor de patiënt: de voor de patiënt relevante uitkomsten en de kosten om de gewenste uitkomsten te behalen.

  Brainstorm: kennisproduct

  Naast het brengen van inspiratie willen we met de werkgroep ook werken aan een concreet kennisproduct. Het tweede deel van de bijeenkomst benutten we om hier met elkaar een eerste start mee te maken

  Ben je erbij?

  Op 3 april, van 11:30-13:00 uur, komt werkgroep waardegedreven verbeteren voor de tweede keer in 2023 bijeen. Door een email te sturen naar linnean@znil.nl geef je aan dat je aanwezig wilt zijn. De sessie staat open voor geïnteresseerden. Heb je een collega voor wie dit ook interessant is, stuur deze uitnodiging door.

  Meer informatie

  Graag tot 3 april,

  Hileen en Marinella