Meteen naar de inhoud

Back-up

Piiiiiieeep, zachte zoem en plof. Dat waren de geluiden die mijn externe harde schijf ineens maakte, uit het niets! Euh neen, 2 weken geleden was ze gevallen en in de drukte van de dag heb ik geen back-up gemaakt.

Dus op een regenachtige maandagmiddag reed ik naar een Hardware-expert in Almere om een nieuwe externe harde schijf te kopen, want ja ik moet naar eens een back-up maken.

Zoals altijd super geholpen in de winkel, trots kom ik thuis, plug ik alles in en …………………………………… f*%$@# ik zie mijn oude harde schijf niet meer tevoorschijn komen tussen de mappen om mijn laptop!

Weer in de auto, euh, ik denk dat ik een groter probleem heb, zeg ik met iets wat trilling in mijn stem tegen de man achter de balie.
Het komt vast goed mevrouw, ik plug hem even in op onze pc.

5 min later hmmmmm neen dit is niet zo goed, maar we kunnen hem vast nog uitlezen (dit kost €99) … JA heel graag … mijn hele leven staat op deze harde schijf, de geboorte van onze zoon, alle honden foto’s, de advertenties die ik gemaakt heb, de volledige boekhouding vanaf 2014, alle opleidingen die ik gevolgd heb en ook nog mijn volledige gedachtegang in mapjes en documenten verzameld.

3 dagen later, hallo met Hardware-expert. We hebben een groot deel, denken we, terug kunnen halen …. HOWHOE …. helemaal blij naar de winkel. ‘s avonds ga ik lekker met mijn laptop op de bank zitten, whoehoe euh waar is alles, ooh dit is alles!!!

Begrijp me niet verkeerd; ik ben super blij met Hardware-expert, ze helpen me altijd goed verder, ik ben super blij met hun diensten en producten. Maar neen dit was niet het meeste van de bestanden!

Ik kan mezelf we slaan, hoe haal ik het in mijn hoofd om 2 bedrijven te runnen vanop 1 externe harde schijf!

Nu gaat de externe harde schijf de volgende stap in … op naar een lab … die de schijf gaat strippen en hopelijk kunnen ze ook nog meer bestanden tevoorschijn toveren! €900 verder zal ik dan zijn.

Toch maar even naar Hardware-expert om een NAS systeem aan te schaffen … had ik dat 4 jaar geleden maar gedaan!